De geschiedenis van Hotel de Foreesten

Op 5 mei 1962 opende Vakantie- en Conferentieoord “De Vier Foreesten” voor het eerst haar deuren. Bij het vakantieoord bevond zich een grote tuin, waarin een dierenweide met geiten was, een volleybalveld en zelfs zonnebadplaatsen waren. “De Vier Foreesten” was een bedrijf, dat zich in de zomermaanden vooral richtte op het sociale toerisme, terwijl het in de wintertijd als conferentieoord dienst deed.

De naam “De Vier Foreesten” is een naam die geheel op het verleden van dit oude dorp is gebaseerd. De naam Vierhouten wil zeggen dat deze plaats werd gebouwd waar vier bossen samen komen. Dit zijn het Vreebos, het Elspeterbos, het Gortelsebos en het Vierhouterbos. Al in het jaar 996 wordt er in een giftbrief van Keizer Otto Ш gesproken over “Quator Foreste”( De Vier Foreesten of Houten).

Het Vakantie- en Conferentieoord is opgericht door de heer H. ter Haar. Hij is opgegroeid in de moeilijke crisisjaren en heeft zich altijd hard ingezet voor het jeugdwerk. De opening van zijn eigen vakantieoord was dan ook een grote beloning voor hem na al zijn inspanningen.

Zijn concept was simpel. Iedereen moest op vakantie kunnen. Tegen bijzonder lage prijzen kon er al worden overnacht in “De Vier Foreesten”. Iedereen moest in die tijd zijn steentje bijdragen. Zo werd er door de gasten zelf corvee gedaan. Tafel dekken, afruimen, schoonmaken en afwassen, alles hoorde er bij. Natuurlijk bleef er altijd ruim voldoende tijd over om van de mooie natuur in en rondom de bossen te genieten.

In de jaren ’90 kwam het Vakantie- en Conferentieoord in andere handen. Na een uitbreiding werd het in gebruik genomen als hotel. In de tussentijd zijn er rondom Vierhouten meer bossen aangeplant, hierdoor heeft het hotel dan ook een iets andere naam gekregen, namelijk “Hotel Restaurant De Foreesten” zoals het vandaag de dag nog steeds heet. In 2009 zijn de kamers gerenoveerd, waarbij de badkamers compleet vernieuwd zijn.

"Hotel Restaurant de Foreesten" is tot 2015 20 jaar in handen geweest van Gerrit en Mieke van den Hoorn. Sindsdien heeft hun jongste zoon Marco het overgenomen en hierbij wordt hij bijgestaan door zijn ouders. Daarmee is "De Foreesten" nog steeds een echt familiehotel. 

“Hotel Restaurant De Foreesten” is en blijft een prachtig Hotel op een fantastische locatie, waar gemoedelijkheid, service en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Graag verwelkomen wij u in ons gezellige familiehotel!